Biljetter till ...men, Pappa!

Det har varit en fantastisk vår och vi är så glada att Men Pappa har mottagits så positiv. Vi känner att vi vågar påstå att vår första produktion är en succé. Att nå fram till publiken med sådant vi själva tycker är bra och värdefullt, det är drömmen. Klicka här för att läsa mer och se bilder från föreställningen. 

På begäran fortsätter vi till nya platser under våren 2025. Här ser du vår turneplan. Ytterligare några platser kommer snart publiceras.

Torsdag 20 februari kl 19:00, Råda Rum, Mölnlycke

Fredag 21 februari kl 19:00, Scalateatern, Karlstad

Lördag 22 februari kl 15:00, Örebro Konsterthus

Söndag 23 februari kl 15:00, DeGeerhallen, Norrköping

Fredag 28 februari kl 19:00, Palladium, Malmö

Lördag 1 mars kl 15:00, Växjö Konserthus

Söndag 2 mars kl 15:00, Halmstad Teater

Onsdag 7 maj, Kulturhuset tio14, Falun

Torsdag 8 maj kl 19:00, Tonhallen, Sundsvall

Lördag 10 maj kl 18:00, Sara Kulturhus, Skellefteå

Tisdag 13 maj, Konserthuset, Gävle

Onsdag 14 maj kl 19:00, Konserthuset, Västerås

Om ...men, Pappa!

Tomas von Brömssen och Evelyn Jons, vad finns kvar att säga? Succéshowen som fyllde Göteborgs Konserthus och sålde ut Kungsbacka Teater våren 2024 är nu tillbaka på en ny  turné.

 

Showen är en varm och musikalisk föreställning fylld med skratt, djupa samtal och tankar från ett liv i ständig förändring. Framför allt så handlar den om resan genom livet och att våga förändras under livets gång. På scen har vi Tomas von Brömssen och sångerskan Evelyn Jons. Eller vänta… är hon hans dotter? Varför har vi aldrig fått träffa henne tidigare? Och tänker han verkligen sjunga musikal…?! Men, Pappa!

 

Missa inte när en av våra mest älskade skådespelare Tomas von Brömssen äntligen får utforska sin musikalsida tillsammans med den rutinerade musikalartisten Evelyn Jons.

 

Recensioner från vårens turné med Men, Pappa!

”Tack för många skratt. En kanonkväll, såååå bra ni är, Tack för underhållningen!”

 

”Tomas gör mig alltid lycklig. Evelyn Jons var en ny bekantskap som jag inte begriper att jag har missat. En underbar föreställning som värmer!”

 

”Helt underbar föreställning, såg den på Göteborgs konserthus. Vilka proffsiga artister båda två. Evelyn Jons röst helt makalös och Tomas komiska roll och klarinetten hanterade han med bravur!”

 

”[…] gå och se den, jag kan lova er att ni tycker dom är otroliga!”

 

”Tomas von Brömssens […] - ni vet vem han är. Evelyn Jons klingar nog inte fullt lika bekant i stugorna, men det ska visa sig att även hennes namn är väl värt att minnas. […] Humorn landar annars utan undantag och kemin mellan scenkamraterna är urstark i både snacket, sången och dansen. ” – Borås Tidning

 

Medverkande samt manus & regi: Tomas von Brömssen och Evelyn Jons

Gitarr: Per Hovensjö
Piano: Rickard Åström
Bas: Fredrik Bergman
Trummor: Per Boqvist
Ljusdesign: Jenny Björklund
Ljuddesign: Janne Svanberg
Producent: Sten Cranner

Föreställningen har paus och varar totalt i 2t 20min.

Tomas von Brömssen och Evelyn Jons

Tomas von Brömssen

Tomas von Brömssen fick ett omedelbart riksgenombrott genom rollen som skrothandlaresonen Herbert i TV-serien Albert&Herbert 1976. Sedan dess har han ständigt varit aktuell och verkar ha en aldrig sviktande känsla för hur man når fram till publikens hjärta. Här följer några höjdpunkter ur ett sällsynt och alldeles självlysande yrkesliv:

Tomas har gjort en lång rad roller på Folkteatern i Göteborg, bland annat i titelrollerna i Tok-Alfred och Peer Gynt. Han har varit cirkusclown och gjort barnprogram som Bulleribock och Harry & Larry. Senast sågs han i den musikaliska monologen Kontrabasen på Lisebergsteatern, det var en repris av samma föreställning som spelats för slutsålda hus på Göteborgs Stadsteater några år tidigare.

Några av von Brömssens största succéer har varit hans egna revyer. Först ut var Tomas revy, på Lisebergsteatern. Föreställningen spelades för utsålda hus i två år och fortsatte därefter på Folkan i Stockholm och Chat Noir i Oslo. Uppföljaren Tomas revy II & III blev också en stor framgång i både Sverige och Norge. Han återkom 2007 med en ny revy på Lisebergsteatern, Återkomsten, och 2015 med Tomas sista revy.

Tomas har gjort massor av film och tv, bla.  Mannen från Mallorca och mitt liv som hund. Han fick en guldbagge för sin roll i Bo Widerbergs Lust och fägring stor och blev guldbaggenominerad för sin roll i Ormens väg på Hälleberget. På TV har han bla gestaltat tobakshandlare Blomgren i Saltön 2005, 2007 och 2010.

Tomas har alltid haft en stor kärlek till musik. I hans egna föreställningar har alltid bandet en framträdande plats. Musiken är det som främst lockade honom till att medverka i "Men, Pappa!”

Tomas von Brömssen tilldelades 1995 utmärkelsen Årets göteborgare.

Evelyn Jons

Evelyn Jons är en mångfasetterad artist ifrån Göteborg. Hon sjunger med stora orkestrar i konserthus, spelar föreställningar hon skrivit själv, spelar i musikaler och skapar egen musik. I våras släppte hon sitt andra egenproducerade album, "Hur kan vi sova nu", som är uppföljare till "Världens största man" från -21.

Från början är Evelyn musikalartist och musikalroller i urval är bl.a. Florence i ”Chess”, Grizabella i ”Cats” samt Sarah Brown i ”Guys and Dolls” på GöteborgsOperan, Anita i ”West Side Story” på Värmlandsoperan, Sugar i ”Some like it hot” på Vasa teater och Norrbottensteatern, Fantine i ”Les Miserables” och Velma Kelly i ”Chicago” på Tröndelag Teater, Jenny i ”Tolvskillingsoperan” på Det Norske Teatret samt Nancy i ”Oliver” på Östgötateatern, samt nu senast sjöng hon rollen som Ulrika i "Kristina Från Duvemåla" på Dalhalla.

Hon har varit återkommande solist med många av våra större orkestrar i Sverige, Norge och Finland. Förutom att sjunga, har hon skapat och framfört flertalet tematiska orkesterkonserter. Senast porträtterade hon den legendariska Nadja Boulanger i den dramatiserade konserten "La Boulangerie” och före det har showerna hetat bl.a. "En kväll med George Gershwin" , ”Musikal, musikal!”, ”New York” och ”Björn&Benny”. Hon har även skapat flera stora konsertkvällar baserade på Leonard Bernsteins Broadway-repertoar.

Evelyn första soloföreställning ”Det är synd att jag blev vacker istället för rik”, spelades över 90 gånger.  Efter den fick hon blodad tand och fortsatte skriva egna föreställningar som hon framfört med framgång.

För Evelyn är det en dröm att arbeta med Tomas. Hon har ofta suttit i publiken och häpnat över hans förmåga till kontakt.

www.evelynjons.com

Musik som framförs

Akt 1

Intro-jingel (EVELYN JONS)
All for the Best (ur Godspell) (STEPHEN SCHWARTZ)
Rock Around the Clock (JAMES E MYERS, MAX C FREEDMAN)
Arthur in the Afternoon (ur The Act) (JOHN KANDER, FRED EBB)
Musikvitsen (musikinslag av Beethoven och Grieg)
Det kan väl inte vara meningen (EVELYN JONS)
Makin' Whoopee (ur Whoopee!) (WALTER DONALDSON, GUS KAHN)
Reviewing the Situation (ur Oliver!) (LIONEL BART)
Fåglarna (EVELYN JONS)
Gus the Theatre Cat (ur Cats) (ANDREW LLOYD-WEBBER, T.S. ELIOT)

 

Akt 2

Intro-jingel (EVELYN JONS)
Världens största man (EVELYN JONS)
Stayin' Alive (ur Saturday Night Fever)(MAURICE ERNEST GIBB, ROBIN HUGH GIBB, BARRY ALAN GIBB)
Circle of Life (ur The Lion King) (ELTON JOHN, TIM RICE)
Trollmors vaggsång (MARGIT HOLMBERG)
Memory (ur Cats) (ANDREW LLOYD WEBBER, T.S. ELIOT, TREVOR NUNN)
Somethin' Stupid (CARSON C PARKS)
Musikalmedley (23 musikallåtar på tre minuter)
Send in the Clowns (ur A Little Night Music) (STEPHEN SONDHEIM)
Play a Simple Melody (ur Watch Your Step)(IRVING BERLIN)

Programblad

Vi har inget tryckt programblad till denna produktion. Istället kan du ladda ner ett digitalt här.

Ladda ner programblad som pdf »