Vi som arbetar här

Evelyn Jons - Konstnärligt ansvarig

Evelyn är från början musikalartist. De första 15 åren av sitt yrkesliv sjöng hon roller i musikaler på scener i Skandinavien. Det var en underbar tid, men något annat gnagde och det blev dags att gå vidare.

Gnagandet ledde till akademiska studier och en logopedexamen, något hon idag ser på som en slags utvidgande av den sfär i samhället som kulturbubblan gav henne tillgång till. Hon började i allt högre grad skapa sina egna föreställningar parallellt med att driva en logopedmottagning. Det var solo-föreställningar blandat med konserter i små och stora format. Hon lärde sig allt mer om vad hon menar är huvudingredienserna i bra scenkonst.

Så småningom började hon även skriva egen musik och manus på uppdrag av andra. Till slut kände hon att hon inte kunde komma längre i utvecklandet av den konstnärliga kärnprodukten, utan att samtidigt höja nivån på producerandet. Det hade blivit dags för Stjärnkvällar.

Evelyns roll i företaget är den som konstnärligt ansvarig. Hon skriver mycket nytt material och medverkar ofta själv på scen.

Har hon lite ledig tid finner du henne troligtvis ute bland bikuporna eller på nån loppis.

Du kan läsa mer om Evelyn Jons här: www.evelynjons.com

Evelyn Jons - Scenkvällar

Sten Cranner - Produktionsansvarig

Sten är norrman och började sin musikaliska bana i den norska blåsorkesterrörelsen. Tuban blev hans instrument, då han var den enda av tio-åringarna som orkade bära omkring den.

Efter avslutade studier vid musikkonservatoriet i Oslo frilansade han som orkestermusiker i stora och små orkestrar i hela Skandinavien i många år, innan han kände att det var dags att prova något annat.

Han hade upptäckt att han hade en begåvning för att dra i gång, planera och styra upp events, och den begåvningen gav honom hans första fulltidstjänst som producent för Oslo-Filharmonin. Tjugo år senare har han varit orkesterchef och planeringschef för Göteborgs Symfoniker, VD för Bergen Filharmoniska orkester och 2014-2024 var han VD och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker.

Som roligast har han haft när han är riktigt långt ner i myllan och planerar vilka konstnärliga upplevelser han har förmånen att få presentera för den stora publiken som söker sig till våra fantastiska konserthus. Han har drömt om att nån dag ha tid att helt fokusera på just den delen av verksamheten.

Det hade blivit dags för Stjärnkvällar.

Stens roll i företaget är som ansvarig för produktionsapparaten. Han har den logistiska översikten och hanterar de externa kontakterna.
När han har lite tid över åker han på tur i sin camping-trailer.

Sten Cranner Stjärnkvällar -