Musicalen runt pa 80 minuter

biljetter till

Musikalen runt på 80 minuter

Musicalen runt pa 80 min

biljetter till

Musikalen runt på 80 minuter

Lördag 21/9 kl 18:00, Varbergs Teater

Söndag 22/9 kl 16:00, Vara Konserthus

Lördag 26/9 kl 19:00, Larvik Bølgen Kulturhus, Norge

Fredag 27/9 kl 19:00, Blå Grotte, Fredrikstad (Norge)

Söndag 29/9 kl 15:00, Hebe-teatern, Trollhättan

Onsdag 9/10 kl 19:00, Kungsbacka Teater

Lördag 12/10 kl 18:00, Scalateatern, Karlstad

Söndag 13/10 kl 18:00, Lilleström Kulturhus, Norge

Söndag 20/10 kl 16:00, Skövde Kulturhus

Lördag 26/10 kl 18:00, Sarpsborg Scene, Norge

Musikalen runt på 80 minuter

 "Musikalen runt på 80 min” är en fartfylld historia som tar sig an musikalen som fenomen. Hur gick det egentligen till när den töntstämplade ankungen Musikal blommade ut och blev en svan ingen kulturelit längre kan värja sig mot?

”Man kan väl inte börja sjunga och dansa mitt i en scen?” sa förståsigpåarna. Jo, ropade musikalälskarna! Det kallas fantasi!! Några decennier senare slåss finkulturhusen om rättigheterna till de mest kända musikalerna, och popstjärnorna står på rad för att få en musikalroll, ivrigt påhejade av den entusiastiska publiken.

Vad var det som hände? Hur kunde denna märkliga genre vinna så många människors hjärtan? Följ med på en resa genom musikalens historia! Du får höra musik ur bl.a. Chess, Wicked, Les Miserables, Fantomen på Operan, Cats, Showboat och Oklahoma! Alltsammans binds ihop av ett hysteriskt försök att förklara vad en musikal egentligen är för nåt!?!

En varm och rolig berättelse framförd av två sanna musikal-nördar, som bara blir coolare med åren. Välkommen till musikalernas förtrollade rike!

 

Medverkande och regi: Evelyn Jons och Erik-André Hvidsten

Klaver och sång: Daniel Lindén
Dragspel, cello, bas och sång: Jonas Franke-Blom

Manus: Evelyn Jons

 

Evelyn Jons och Erik-Andre Hvidsten - Musicalen runt 80 minuter

Evelyn Jons & Erik-André Hvidsten

Erik-André och Evelyn har känt varandra sedan de spelade musikalen Sugar tillsammans i Finland för alldeles för många år sedan. I bägges uppdrag ingick att spela tennis på scen i rosa baddräkt, och ur detta växte en djup vänskap, samt ett aldrig sinande samtal om musikteatern och alla dess olika former.

I den här föreställningen får de äntligen tillsammans ösa ur sina kunskaper och erfarenheter och presentera musikal för er på ett sätt ni aldrig sett förut!

Men naturligtvis kommer ni känna igen alla de fantastiska musikalmelodier dessa sångare har på sin repertoar!

 

Evelyn har spelat musikalroller som Florence i Chess, Grizabella i Cats, Sarah Brown i Guys and Dolls, Anita i West Side Story, Sugar i Some like it hot, Fantine och Eponine i Les Miserables, Velma Kelly i Chicago, Jenny i Tolvskillingsoperan, Nancy i Oliver, samt Ulrika i konsertversionen av Kristina Från Duvemåla.

Hon har en utvecklad konsertverksamhet, inte minst i symfoniska sammanhang. Hon har släppt flera egna skivor och hon skriver egen musik och manus.

Du kan läsa mer om Evelyn på www.evelynjons.com

 

Erik-André har spelat musikalroller som Anatolij i Chess in Concert, Javert i Les Miserables, Daphne i Sugar , Tony i West Side Story, Amos i Chicago, Cliff Bradshaw i Cabaret, Claude i Hair, Spelman på taket, Seymour i Little Shop of Horrors och Daddy Warbucks i Annie.

Han har även en utvecklad konsertverksamhet och har släppt flera skivor.

I höstas gjorde han sin regidebut med musikalen Vänd om min längtan på Vasa Teater. Du kan läsa mer om Erik-André på www.erikandrehvidsten.com