Stjärnkvällar – ett helt nytt produktionsbolag!

28 september, 2023

Hej! 

Vi är så väldigt glada att du är här, att du hittat fram till oss på Stjärnkvällar!

Stjärnkvällar är ett nystartat företag, detta är vår nya hemsida och nu läser du vårt första blogginlägg! Det känns helt fantastiskt!

Det är så mycket spännande som händer just nu, men också helt otroligt mycket arbete som måste göras. Så fort man är klar med nåt dyker det upp tio nya saker. Och då är vi ännu bara i planeringsfasen av vår första scenproduktion. Hittills har fokus legat främst på att få igång hemsidan och starta upp oss i sociala medier så att ni ska kunna följa oss och vi kan berätta för er vad som är på gång. Vi finns på FB och Instagram och så småningom även på Youtube. Parallellt med detta arbete pågår naturligtvis planeringarna för fullt inför vårens repetitioner. Vårt första projekt kommer vara en konsert-turné i Västra Götaland samt en sväng i Norge, till några städer som ligger strax över gränsen från oss i Västsverige. Vi är ju en Svorsk familj (Sten är norrman) och både jag (Evelyn) och den artist vi samarbetar med i detta projekt har arbetat mycket i Norge, så det känns naturligt att vi åker dit och spelar redan med vår första produktion. 

 

Men, vad är det då för projekt vi håller på med? Det kan verka fånigt, men av hänsyn till andra aktörer i samma bransch så får vi inte avslöja några detaljer förrän den 16 Okt. Men då ska vårens turnéplan och biljetter finnas tillgängliga, och sen kommer du få löpande info om hur vi arbetar fram tom premiären i April. 

 

Utöver att starta upp alla kommunikationsvägar, så jobbas det hektiskt bakom kulisserna redan nu. Jag skriver manus, funderar på texter, väljer och översätter sånger, pratar arr med kapellmästare, diskuterar fram och tillbaka med vårt stora namn som ska medverka, ooooooch.….ändrar mig. Hela tiden. Åh, om man bara kunde fatta ett beslut och sen var det klart. Men hur många gånger har jag inte trott att något är klart och varit så glad för det, och sen när jag tittar på det en vecka senare så funkar det bara inte. Tillbaka till skrivbordet. Suck, det är tungt ibland. Och sen ska man fatta beslut om en titel och till slut gillar man inte nåt av de tre förslag man gillade bäst och alla konserthus har tydligen olika format för den digitala affischer som man trodde var klar, så den måste man backa tillbaka och jobba mer med, och, och, och…

 

Sten, som ju har kvar sin tjänst tom sista feb, har också fullt upp på det som borde vara hans lediga tid. Datum ska bokas med konserthus och teatrar, överenskommelser ska göras och kontrakt ska skrivas. Musiker ska bokas, ljud ska ordnas, vilken teknik kommer vi behöva, hur kommer logistiken ordnas, blir det buss eller tåg, alla måste hinna käka, hur mycket rekvisita kommer vi ha, behöver vi extra transport till det, hur lång tror vi föreställningen kommer bli, kommer vi ha paus eller inte och en hel hög med andra frågor behöver få sina svar nu. Idag. Fast vi ännu inte har nån färdig produkt, allt finns bara i våra huvuden. Man får falla tillbaka på sin erfarenhet och försöka komma med kvalificerade gissningar och antaganden och räkna med att de kommer hålla tillräckligt väl. Har man planerat föööööör noggrant händer det att den konstnärliga apparaten inte får utrymme att utvecklas och det vill vi inte. Vända på en femöring måste vara möjligt in i det sista. Men. Vi har med oss de bästa utövarna vi vet om och oftast är det där lösningen ligger när trubbel uppstår. Att folk får jobba. Göra det de är bäst på. Så vi litar på att detta kommer gå vägen och att vi kommer vilja göra mer när vi är färdiga. 

 

Vi har redan flera kommande produktioner i planeringsfas. 

 

Så, återigen, tack för att du tittade in idag! Hoppas vi får se dig här igen och – du glömmer väl inte att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev? Så du inte missar nåt, överraskningar och lotterier och annat kul kommer till våra följare! 

 

Ha en underbar dag, hoppas vi ses snart!

Hälsningar
Evelyn och Sten

Evelyn Jons och Sten Cranner