Midnatt råder hos Stjärnkvällar…

22 december, 2023

Klockan är 05.22, det är den 22 Dec.

Det ligger nyfallen snö utanför… Snö är magisk, åtminstone när den just har fallit. Innan alla börjar fula till den. Allt är ok då. Tyst och stilla. Saker börjar om.

Jag försöker tänka på hösten och skriva nåt sammanfattande. Reflekterande och klokt. Inser att jag har svårt att komma ihåg saker från hösten. Vad har vi gjort egentligen? Startat företag och flyttat och börjat om helt, jag vet ju allt detta…men jag minns liksom inga detaljer? Vi har varit så sjukt stressade hela tiden så nåt måste vi väl ha gjort? Men detaljerna är suddiga. Det har jag tänkt på tidigare, när man haft stressiga perioder, att detta är priset man betalar. Minnena blir oklara. Som om upplevelser behöver lite tid för att sjunka in i kroppen, annars blir de inte riktiga minnen. Inte på medveten nivå iallafall. Omedveten nivå är ju också helt ok men, det är klart…det är fint att fylla på med bilder från livet, inte bara klara av saker. 

När detta är sagt, skulle jag ändå rekommendera alla som frågar (nu vet jag ju inte om just du gör det…?) att göra samma som vi har gjort. Bli din egen. Använd ditt eget huvud. Träng in i hur saker fungerar, fatta egna beslut om hur du tycker saker borde vara, vad du finner rimligt. Stå för det. Försöka påverka förändringar om du finner saker orimliga. Ryck inte på axlarna. Det är ditt liv. 

Det är tufft. Men det är spännande och intressant. Och man får nya vänner. Plötsligt ser folk vem man är mycket tydligare. Man själv ser vem man är mycket tydligare. Det är en bra grej, att bli tydlig. Och känner man att oj, det där hade jag inte lust att visa, då får man väl försöka ändra på sig litegrann? Man kan ju det, menar jag? Ändra sig. Det har man faktiskt makten över, där har man självbestämmande. 

 

 

Hej Snö och Ola Salo!

Sen har ju jag som skriver här, Evelyn Jons, hunnit vara artist också. När jag inte sitter på kontoret:) Bla hade jag konsert med Ola Salo, det var kul!

Jag har också släppt en låt i Dec:

den heter ”Hej snö” och handlar om när man snöar inne och allt stannar upp. Du kan kolla på den nya videon här och den finns på alla musikkanaler:

Hej Snö på Youtube

Hej Snö! på Spotify

 

Vad händer nu då?

From första Januari är Stjärnkvällar vårt liv på heltid. Vi har ett arbetsrum. Det går att värma upp och man kan tända ljuset. Men vi har inga möbler. Så en stund till ligger kontoret i en vrå i källaren utanför badrummet. Här trivs jag faktiskt rätt bra. Tyst. Inga fåniga möten. Jag får vara ifred. Och det är svalt när det är varmt ute. Men, jag tror att sätta två personer här hade varit att utmana ödet. Det är därför läge att leta möbler snart

 

 

Manuset är klart och livet är till för att levas!

Till våren blir det Men, Pappa! för hela slanten! Vår första produktion där legenden Tomas von Brömssen och Evelyn Jons möts på scen för första gången! Tomas och Evelyn har bjudit på sig själva i Dec i sina julfilmer, de ligger inte på latsidan! Vill du kolla filmerna finner du dem här på Youtube: Julfilmer med Tomas och Evelyn på Youtube

Texten till ”Men, Pappa! ” ligger i byrålådan och bara väntar på att omvandlas till kött och blod! I Jan börjar de första musikaliska repetitionerna! Alla är så taggade på att komma igång på riktigt! Det blir högt och lågt, flams och trams blandat med djupaste allvar, precis så som både Evelyn och Tomas älskar att jobba.

 

Två nya produktioner ligger i planeringen och vi kommer kunna berätta mer om dem i vår. Typ där i februari, när mörkret och kylan inte alls känns magisk längre utan bara grå och blöt och kanske lite trist. Då planerar vi att komma med nyheter om upplevelser som man kan riktigt längta efter och se fram emot! Så man får lite hjälp att orka fram till vårsolen. Det är så Stjärnkvällar vill finnas till för dig!

Men först – njut av väntans tider.

Snart är det jul. Vi tillhör dem som verkligen gillar julen. Kroppen vill inte jobba på märker jag.  Jag har försökt få den att vara effektiv de senaste dagarna, men den vägrar. Den flummar iväg och hänger upp tomtar och börjar baka och pratar i telefon och sen är det plötsligt julhelg och det som inte hann bli gjort får vänta. Är det inte underbart, när nåt större tar över? Du kan sluta med ditt fåniga planerande och dina försök att styra upp framtiden, nån annan har tyglarna, sätt dig ner och se vad som händer. Ge upp en liten stund. 

Det här är vår gran. Vi tycker hemskt mycket om den.

En riktig God Jul och ett Gott nytt år!! 

Önskar Evelyn&Sten på Stjärnkvällar

Hälsningar
Evelyn och Sten

Evelyn Jons och Sten Cranner