Stjärnkvällars höstproduktion blir ”Musikalen runt på 80 minuter”

23 februari, 2024

“Tut tut Rävo-Rut!” brukar barnen ropa när Rut cyklar förbi. Hon jobbar i matbutiken i Vajlova. Hon tycker det piggar upp vardagen att ha inslag från olika kända teater-kostymer i sina kläder, gärna från musikaler. Alla vet vem hon är. Det gör henne inget att de ropar, men lite ledsen blir hon när de tror att hon är en räv. Ser de inte att hon är en katt?!?
Rut är gift med Odd-Arne som jobbar som vaktmästare på Vajlova kulturhus. Eller, numera heter det service-tekniker, men det tycker han mest känns besvärligt. Ibland kommer nån teatergrupp förbi kulturhuset och spelar. Ibland kommer det lite publik också, men inte så ofta. Men, en gång, då kom musikalen ”Grease” till Vajlova!! Då var det fullt med folk!! Odd-Arne hjälpte ljudteknikern med att ställa högtalare på plats och sånt och sen, under föreställningen, satt han bredvid vid ljudbordet. Efter det sov han inte på flera nätter. Det var det mest fantastiska han nånsin varit med om. Rut var så stolt över honom. Hon pratade kanske lite väl mycket om det hela tyckte han, även om han inte kan låta bli att småle när det kommer på tal.
Nästa år firar de 30-årig bröllopsdag. Rut drömmer om att resa till Broadway. ”Jag skulle vilja se en musikal på Bråddvej innan jag dör” brukar hon säga. Men Odd-Arne är tveksam. Han har förstått att ”Odd” betyder ”underlig” på engelska och det känns jobbigt tycker han. ”Hej, jag heter Underlig”? Hans mamma brukade alltid tycka att han var underlig som barn så det där har han svårt att skratta bort. Dessutom har han hört att de serverar gin-tonics i pausen over there? Det kan bli ett bekymmer. Rut gillar gin-tonics, det blir ofta fler än en, och när hon tagit några brukar hon sjunga med i allt. Högt, ända från tårna tar hon i. Odd-Arne upphör aldrig att förvånas över att hon verkar kunna texten på varenda sång de hör? ”Det är för att jag är intresserad” brukar hon säga. ”Vad vore livet utan musik”. Det håller Odd-Arne med om.
Till hösten kommer en ny slags musikal till Vajlova Kulturhus. ”Musikalen runt på 80 min” heter den. Den ska tydligen berätta om musikalens historia? Det är två riktiga musikalartister som spelar den! Proffessionella! Två musiker har de med sig också. Odd-Arne och Rut skaffade biljetter direkt!! De tror de kan det mesta redan om musikalens historia men kanske lär de sig nåt nytt? Det vore kul! Men hoppas det inte är för många nya sånger, man vill ju gärna höra sånger man känner igen. ”Så man kan nynna med” säger Rut. ”Ja” säger Odd-Arne. Men han tänker tyst för sig själv att nån gin-tonic blir det oavsett inte förrän de kommer hem.

”Musikalen runt på 80 minuter” har premiär i Varberg den 21 Sep.

Det spelas tio föreställningar i Västsverige och Sydöstra Norge. Rut och Odd-Arne är föreställningens mest hängivna fans och följer du Stjärnkvällar kommer du få se mer av dem.

”Musikalen runt på 80 min” är en fartfylld historia som tar sig an musikalen som fenomen. Hur gick det egentligen till när den töntstämplade ankungen Musikal blommade ut och blev en svan ingen kulturelit längre kan värja sig mot?

”Man kan väl inte börja sjunga och dansa mitt i en scen?” sa förståsigpåarna. Jo, ropade musikalälskarna! Det kallas fantasi!! Några decennier senare slåss finkulturhusen om rättigheterna till de mest kända musikalerna, och popstjärnorna står på rad för att få en musikalroll, ivrigt påhejade av den entusiastiska publiken.

Vad var det som hände? Hur kunde denna märkliga genre vinna så många människors hjärtan? Följ med på en resa genom musikalens historia! En varm och rolig berättelse framförd av två sanna musikal-nördar, som bara blir coolare med åren. Dessutom – det blir hits! Många blir det!

För info och biljetter, klicka här: Info och biljetter till ”Musikalen runt på 80 minuter” finner du här!

 

 

 

 

 

För Stjärnkvällar är detta hektiska och spännande tider!

Parallellt med arbetet med ”Musikalen runt på 80 minuter” är biljettförsäljningen i full gång för vårens föreställning ”Men, Pappa!”. Bandet har repat, manuset är klart och nu är Tomas Von Brömssen och Evelyn Jons redo att gå upp på golvet och börja göra småjusteringar i det material de ska möta publiken med. När detta skrivs är det exakt två månader till premiär!!

Vi hoppas vi ses där!!

Info och biljetter till ”Men, pappa!” finner du här!

Varma hälsningar från Evelyn&Sten på Stjärnkvällar

Hälsningar
Evelyn och Sten

Evelyn Jons och Sten Cranner